۱۳۹۹ آبان ۲۸, چهارشنبه

فاسدان با وجود پرونده قضائی همچنان مشغول به کار هستند؛ امضای قرارداد میان سپاه و مهدی جهانگیری

 


مهدی جهانگیری برادر اسحاق جهانگیری با وجود پرونده قضائی در ارتباط با فسادهای اداری و مالی نه تنها همچنان به کار مشغول است بلکه به تازگی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قراردادی به ارزش ۲۰ هزار میلیارد تومان با او امضا کرده است.

توافقنامه ۲۰ هزار میلیارد تومانی بین سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه «خاتم‌الانبیاء» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مهدی جهانگیری رئیس گروه مالی گردشگری برای توسعه فولاد بناب آذربایجان شرقی در روزهای گذشته امضا شد.

بر اساس این قرارداد ۸ پروژه اجرا خواهد شد که زنجیره فولاد را در مجتمع فولاد بناب از نیمه به انتها متصل می‌کند. طرفین امضاکننده مدعی هستند که این پروژه سبب فراهم شدن ۱۱۰۰ فرصت شغلی بطور مستقیم می‌شود.

مهدی جهانگیری در مراسم امضای این قرارداد، پروژه را «در راستای منویات» علی خامنه‌ای در ارتباط با «اقتصاد مقاومتی» ارزیابی کرده است.

مهدی جهانگیری با خیز برداشتن به سوی بازار بورس همچنین مدعی شده که «در راستای مردمی کردن اقتصاد این نوید را می‌دهیم که زمینه حضور فولاد بناب تا پایان سال جاری در بورس مهیا می‌شود.»

آنطور که مهدی جهانگیری گفته قرارگاه «خاتم الانبیاء» سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پیشینه همکاری تنگاتنگ با مهدی جهانگیری دارد و سال گذشته نیز پروژه «آهن اسفنجی بافت» در استان کرمان را انجام داده و هم‌اکنون نیز این همکاری در راه‌اندازی کارخانه‌هایی برای تولید «کنسانتره» سنگ آهن در شهرستان سیرجان در استان کرمان ادامه دارد.

سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه «خاتم الانبیاء» سپاه پاسداران نیز طی سخنانی در این مراسم، ارزش ارزی توافقنامه اجرای هشت پروژه توسعه‌ی فولاد بناب را ۶۱۰ میلیون یورو اعلام کرد و گفت: «طرح‌های فولاد بناب و شهریار با رویکرد داخلی‌سازی اجرا می‌شود.»

او زمان اجرای طرح‌ها را ۴۸ ماه اعلام کرد و اظهار داشت: «در مدت زمان اجرای طرح‌ها، سه هزار شغل و در زمان بهره‌برداری ۱۱۰۰ شغل مستقیم ایجاد خواهد شد.»

این قراردادها با گردش مالی ده‌ها هزار میلیارد تومانی در شرایطی با مهدی جهانگیری برادر اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی امضا شده که او به عنوان یکی از افراد فاسد دستگاه حاکمیت با پرونده فساد اقتصادی و اداری روبروست.

مهدی جهانگیری پیشتر در ۱۴ مهرماه ۹۶ توسط سازمان اطلاعات سپاه پاسداران استان کرمان به دلیل فساد کلان اقتصادی بازداشت شد.

سردار غلامعلی ابوحمزه فرمانده سپاه ثارالله کرمان درباره علت بازداشت مهدی جهانگیری گفته بود که علت بازداشت او «اخلال در مسائل مالی کشور، کسب درآمد نامشروع و خروج ارز از کشور» بوده است. برخی حتی تصمیم عجیب، توجیه‌ناپذیر و زیان‌بار قیمت‌گذاری ۴۲۰۰ تومانی برای دلار را اقدام برادران جهانگیری می‌دانند. قیمتی که ارز دولتی را به «ارز جهانگیری» معروف ساخت!

برخی گزارش‌های غیررسمی از اصرار و پافشاری اسحاق جهانگیری برای قیمت‌گذاری ارز دولتی به قیمت ۴۲۰۰ تومان برای واردات کالا خبر می‌دهند، در حالی که که قیمت ارز همان زمان در مسیر ۷ هزار تومان بود!

«ارز جهانگیری» یا «ارز ۴۲۰۰ تومانی» امکانات رانت‌های بزرگ را برای نزدیکان مقامات جمهوری اسلامی و مافیاهای حکومتی ایجاد کرد و میلیاردها دلار ثروت ملی کشور با تخصیص این ارز به اسم واردات در اختیار رانتخواران قرار گرفت ولی در ازای آن نه کالایی وارد شد و نه در اقتصاد و زندگی مردم گشایشی به وجود آمد.

در حالی که با توجه به صحبت‌های سردار غلامعلی ابوحمزه، مهدی جهانگیری پیش از بروز پدیده ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز در «اخلال ارزی» نقش داشته است.

مهدی جهانگیری چند ماه در زندان و در بازداشت نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود، اما در اوایل دی‌ماه آزاد شد. برخی خبرگزاری‌ها به نقل از منبعی آگاه اعلام کردند او برای رفتن به دفتر کارش و امضای اوراقی چون صورت‌جلسات و چک‌ها آزاد شده و پس از انجام امور به زندان باز می‌گردد! اما مهدی جهانگیری دیگر هیچوقت به زندان بازنگشت!

وبسایت «مشرق نیوز» دو ماه پس از آزادی مهدی جهانگیری و در اسفندماه ۹۶ با اشاره به «لابی‌های سنگین» در پرونده مهدی جهانگیری نوشت: «وثیقه ۶ هزار میلیارد تومانی مهدی جهانگیری با لابی سنگین به هزار میلیارد کاهش پیدا کرد!»

هرچند آن زمان برخی اصولگرایان همان وثیقه ۶ هزار میلیارد تومانی را هم مبلغی نامناسب با رقم اتهامی فساد مهدی جهانگیری عنوان می‌کردند، اما وثیقه هزار میلیارد تومانی هم با توجه به وثیقه‌های صادر شده در پرونده‌های فساد اقتصادی رقم قابل توجهی است.

با اینهمه سرنوشت پرونده مهدی جهانگیری نامشخص مانده و معلوم نیست چگونه لابی خانواده جهانگیری از دفتر رئیس جمهوری اسلامی و رئیس دولت «تدبیروامید» توانسته این پرونده را مسکوت و معلق کند!

حالا این متهم فساد کلان اقتصادی در حالی آزادانه به فعالیت اقتصادی و زدوبند و امضای قراردادهای هنگفت مشغول است که جریان دیگری که اتفاقا یک سر آن نیز به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متصل است ادعای «فسادستیزی» و «فسادزدایی از نظام» را دارد!


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر