یکشنبه شب ۲۹ اردیبهشت ۹۸، به نقل از برخی منابع دو راکت کاتیوشا به حوالی سفارت آمریکا در بغداد اصابت کرد.
مسئولیت این حمله را که تلفات جانی نداشت تا کنون هیچ گروهی به عهده نگرفته اما آژیرهای اضطراری سفارت آمریکا به صدا درآمد و بخشهایی از پایتخت عراق برای چند ساعت به شدت وضعیت امنیتی به خود گرفت و تا بامداد نیروهای پلیس و ارتش در منطقه سبز بغداد رفت و آمد میکردند.
آمریکا پیش از این در مورد اقدامات خرابکارانهی شبهنظامیان تحت حمایت رژیم ایران علیه منافع و نیروهای ایالات متحده در منطقه هشدار داده و کارمندان غیرضروری خود از سفارت و کنسولگری آمریکا در بغداد و اربیل را به مناطق امنتر منتقل کرده بود. همچنین شرکت نفتی اکسون موبیل نیز تکنیسینها و کارگران خود را از میدان نفتی «القرنه-۱» خارج کرد.
البته ثامر الغضبان وزیر نفت عراق تصمیم این شرکت برای خارج کردن کارمندان خارجی خود را غیرقابل قبول و غیرموجه دانسته بود اما با این حمله راکتی که محتمل است از سوی شبهنظامیان مورد حمایت رژیم ایران باشد دلیل نگرانیهای واشنگتن بیش از پیش آشکار شد.
در واکنش اولیه به این اقدام رئیس جمهوری آمریکا در توییتی نوشت، «اگر ایران خواهان جنگ است، این رسماً پایان کارش است، هرگز دوباره آمریکا را تهدید نکنید.»
او ساعاتی بعد در مصاحبه با تلویزیون فاکس نیوز دوباره تکرار کرد که خواهان درگیری و جنگ با رژیم ایران نیست، اما نباید گذاشت آنها به سلاح اتمی دست پیدا کنند.
ترامپ در این مصاحبه به صراحت درگیری نظامی و جنگ را رد کرد و گفت، «جنگ نه تنها به اقتصاد ضربه میزند، بلکه خیلی بدتر، موجب کشتن انسانها نیز میشود.»
سفارت آمریکا در منطقه سبز بغداد قرار دارد که تحت تدابیر شدید امنیتی است و شمار زیادی از سفارتخانهها، مراکز اداری و هتلها نیز در این منطقه واقع است.
بیل اوربان سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) در بیانیهای گفت که به هیچ یک از نیروهای آمریکایی یا نیروهای ائتلاف صدمهای وارد نشده است. در بیانیه سنتکام آمده که نیروهای امنیتی عراق در حال بررسی این حادثه و یافتن عوامل هستند.
تحلیلگران در مورد راکتپرانی اخیر به حشدالشعبی و عصائب اهل الحق مظنون هستند. به ویژه آنکه پیش از این گزارشهایی از استقرار ادوات موشکی در مناطق تحت سیطره حشدالشعبی در نقاط مختلف عراق وجود داشت.
شبهنظامیان حوثی یمن نیز در ۴۸ ساعت گذشته بارها اقدام به پرتاب راکت به مناطقی از عربستان سعودی کردند. پدافند عربستان یک پهپاد را در آسمان جده سرنگون کرد و گزارشهایی از ورود تعدادی از حوثیها به خاک عربستان و درگیری آنها با نظامیان سعودی نیز منتشر شده است.
پس از حمله خمپارهای به نفتکشها در بندر الفجیره امارات، حوثیها با پهپاد تاسیسات نفتی عربستان را هدف قرار دادند. در تازهترین اقدام شبهنظامیان حوثی اعلام کردند ۳۰۰ مقر نظامی عربستان و امارات را هدف قرار میدهند. نصر الشمری معاون دبیرکل جنبش نجباء نیز، ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸، در پیامی تهدیدآمیز گفته «نبرد ما با آمریکا تا زمان پایان اشغالگری آنها و همچنین نابودی رژیم غاصب [اسرائیل] در منطقه ادامه خواهد داشت.»
محمد حسینی وزیر پیشین ارشاد در دولت محمود احمدینژاد حملات حوثیها به تاسیسات نفتی عربستان سعودی را نتیجهی «تلاش آمریکا برای تحریم کامل نفتی ایران» دانست.
وی، یکشنبه ۲۹ اردیبهشت، با انتشار ویدئویی در اینستاگرام نوشت: «اگر غربگرایان و بعضی دولتمردان ما هم کوتاه بیایند، دوستداران انقلاب در جبهه مقاومت از منافع جمهوری اسلامی دفاع میکنند!»
جمهوری اسلامی دست داشتن در حملات تروریستی و خرابکاریهای اخیر را رد میکند اما ااین انکار در حالیست که برخی دیگر از مقامات و رسانههای داخلی از این خرابکاریها و اقدامات نظامی تحریکآمیز به عنوان قدرت سخت رژیم در برابر آمریکا و متحدانش یاد میکنند! درواقع تهران در تنشهای نظامی اخیر خاورمیانه یک سیاست دوگانه را در پیش گرفته است. موشکپرانی، خرابکاری و تروریسم دولتی در فضای بینالمللی محکوم است. جمهوری اسلامی از یکسو برای مسدود نشدن کانالهای مذاکره و دیپلماسی و رعایت عرف سیاسی مجبور به رد دخالتهای خود در این اقدامات است اما همزمان برای نشان دادن «اقتدار» و اعلام اینکه در برابر فشارهای آمریکا و غرب دست و پا بسته نیست شبهنظامیان شیعه را تقویت و از اقدامات آنها حمایت میکند.
وزارت خارجه جمهوری اسلامی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و رسانهها ماموریت انکار دخالت در اقدامات نظامی و خرابکاریها را به عهده گرفتهاند و سیاست سپاه پاسداران و عدهای دیگر از نمایندگان مجلس و رسانهها عبارتست از تبلیغ و انعکاس خرابکاریهای شبهنظامیان و نوشتن آنها به حساب «مقاومت» و «اقتدار» جمهوری اسلامی! به این ترتیب، در این شرایط نیز رژیم ایران از درگیریهای نیابتی ارتزاق میکند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر